Acupunctuurpraktijk Wagemakers

Hartelijk welkom op deze website, Acupunctuurpraktijk Wagemakers

Praktijkadres: Stationsstraat 32
6881 WB Velp
Tel.06-81391154
Email: peteracu@upcmail.nl

lid van de NVA.
lid van de KAB

KvK nr.:09200254
AGB-code: 90021618
BIG nr.:59035429804

Over Mijzelf
Ik ben Peter Wagemakers in 1963 geboren in Dordrecht en nu woonachtig in Bemmel. Al sinds de kinderjaren ben ik geïnteresseerd in de werking van ons lichaam. Rond mijn twaalfde levensjaar wist ik dat ik iets medisch wilde gaan studeren . Na de VWO werd dat fysiotherapie aan de hogeschool Thim van der Laan en studeerde in 1985 af. Mijn eerste baan was in een psychogeriatrisch verpleeghuis in Dordrecht , waar mijn interesse voor acupunctuur werd gewekt door de revalidatie-arts Dr. Yap. Na deze periode moest ik mijn dienstplicht nog gaan vervullen. Ik kon dit als fysiotherapeut doen en wel in het militair revalidatie centrum in Doorn. Vervolgens ben ik gaan werken in Velp in een particuliere praktijk “Fysiotherapie van Laatum, welke nu Fysiotherapie Poos heet. Ik kon hier tevens mijn wens gaan vervullen om acupunctuur te gaan studeren. Deze studie heb ik in 1993 afgerond en met daarna nog 2 jaar Chinese kruiden was dit compleet.
Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met pijnklachten van allerlei aard. Daarnaast ben ik verbonden aan het oncologisch netwerk Velp als acupuncturist. Ook maak ik deel uit van een groep collega´s , die mensen behandelen met problemen in de zwangerschap en begeleiding van het zwanger willen worden zoals bij IVF,ICSI en IUI. (zie www.acupunctuurzwangerschap.nl)

“East meets West”:
Het combineren van de kennis als fysiotherapeut en acupuncturist beschouw ik als een enorm voordeel , waardoor een groter aantal mensen goed behandeld kan worden. Ik vind de combinatie van oosterse en westerse geneeskunde een verrijking in het uitvoeren van mijn werk en zie acupunctuur dan ook als een onderdeel van de integratieve geneeskunde (integrative medicine)

Indicaties

 • pijnklachten in het algemeen zoals bij peesklachten(bijv. tennisarmen), arthrosis(slijtage) van bijvoorbeeld een knie, heup of rug, reuma en neuralgische pijn.
 • myofasciale triggerpoints  behandeling d.m.v. dry needling.
 • begeleiding bij stoppen met roken, drugs, alcohol en overmatig eten
 • slaapstoornissen
 • preventie en/of behandeling van allergieën , bijvoorbeeld door pollen of voedsel.
 • vermoeidheid en burnout klachten.
 • spanning, stress en nervositeit.
 • hoofdpijn zoals migraine, tensionheadache en spanningshoofdpijn.
 • klachten bij de zwangerschap zoals misselijkheid en stuitligging. Ook begeleiding bij problemen bij
  zwanger willen worden en IVF, ICSI en IUI.(zie ook de website acupunctuurzwangerschap.nl)
 • oncologische patiënten met bijvoorbeeld pijn, misselijkheid na chemo behandelingen of bijvoorbeeld
  vermoeidheid.Ik ben verbonden aan het oncologisch netwerk Velp.

Er zijn vele indicaties waar acupunctuur ingezet kan worden. In 1979 heeft de WHO een lijst samengesteld. Dit volledige overzicht kunt u vinden op www.acupunctuur.nl . Hier vindt u ook meer  achtergrondinformatie over acupunctuur.

Het grote voordeel van acupunctuur is dat er nauwelijks bijwerkingen zijn. Acupunctuur stimuleert en ondersteunt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. Vaak zie ik dat de patiënt zich in het geheel beter gaat voelen. Dit komt omdat de behandeling effect heeft op de gehele energiehuishouding.

Kosten:
Intake en eerste behandeling:       60 euro (duur: ongeveer een uur)
Vervolgconsulten:                           60 euro (duur: ongeveer een half uur)
Indien een afspraak binnen 24 uur wordt afgezegd, wordt een consult in rekening gebracht.
Na het einde van de maand wordt de factuur naar u opgestuurd. Deze kunt u bij uw zorgverzekeringsmaatschappij indienen. In de meeste aanvullende verzekeringen zit een vergoeding voor acupunctuur, wel vaak met een budget of dagvergoeding. Voor de zekerheid kunt u het beste Informeren bij uw verzekeringsmaatschappij naar de vergoedingen.
Voor behandeling en voor vergoeding door de verzekering heeft u geen verwijsbrief nodig en het bedrag gaat niet van uw eigen risico af.

Contact en privacy
Neem voor vragen of informatie gerust vrijblijvend telefonisch of mailend contact op, langskomen mag natuurlijk ook.

Openingstijden:
Maandag: 08.00-18.00
Dinsdag: 08.00-18.00
Donderdag: 08.00-18.00
Vrijdag: 08.00-18.00

Telefoonnummer: 06-81391154
Mailadres: peteracu@upcmail.nl

Ik ben lid van de NVA , de Nederlandse vereniging voor acupunctuur, en werk volgens de regels van de wet AVG.
In deze praktijk worden uw gegevens behandeld en beschermd volgens wettelijke voorschriften. U kunt op de site de informatiebrief, Algemene Voorwaarden voor de Acupunctuurpraktijk en de Privacy-document inzien.