Aqua Medica (hydrotherapie)

Binnen het kader van fysiotherapeutische behandelingen is bij sommige indicaties de toepassing hydrotherapie (bewegen in water) een prima aanvulling (zonder zwaartekracht) om de aandoening te behandelen.
In samenwerking met onze buren Sauna Velp kunnen onze fysiotherapeuten op bepaalde tijden en in beslotenheid gebruik maken van het schitterende zwembad van de sauna. Het zwembad is 55 m2, diepte 1.40m en een temperatuur van 33.5°.

In overleg kan worden bezien in hoeverre dit soort/aantal behandelingen in aanmerking komt voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen hydrotherapie binnen het totale fysiotherapeutische traject zal in overleg met de fysiotherapeut worden bepaald.

Het behandeltraject fysiotherapie, incl. hydrotherapie

Zoals gebruikelijk bij fysiotherapie vind er een intake plaats, het bewegen in water is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. U wordt individueel begeleid door één van onze fysiotherapeuten.

Tijdens de intake bespreken we in hoeverre het onderdeel hydrotherapie past binnen:

  • Uw gezondheid.
  • Uw verwachtingen en doelen.
  • Uw klachten.
  • Herstelmogelijkheden

Aqua Medica versus Aqua Fit
Bij voldoende deelname hebben wij het plan in aansluiting op b.v.het fysiotherapeutische traject, tegen betaling en onder begeleiding van een fysiotherapeut, in groepsverband “het bewegen in water” als onderdeel van uw life-style aan te bieden. U kunt gaan deelnemen indien u geen indicatie meer heeft of de zorgverzekeraar de kosten niet (langer) vergoed.