Beweeggroepen

Beweegprogramma’s zijn groepslessen voor mensen met specifieke klachten die willen werken aan een betere (lichamelijke) conditie. Het programma is bedoeld om te helpen bij het opstarten van beweegactiviteiten en sport. Vooral als men onzeker is over welke bewegingen en activiteiten wel en niet goed zijn in combinatie met bepaalde klacht.. Ook kan het programma helpen de overstap van fysiotherapie naar zelfstandig functioneren te verkleinen. Veel mensen merken dat bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut goed gaat, maar dat het tegenvalt als ze opeens alleen moeten gaan bewegen.

Voor de volgende beweeggroepen zijn wij thans door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) gecertificeerd.

  • Diabetes Mellitus type II
  • Osteoporose
  • Artrose
  • Oncologie

Beweegprogramma’s voor Kinderen:

  • Kinderen met chronische langdurige ziekten van 6 tot 18 jaar
  • Fitkids (www.fitkids.nl)

De beweeg- en activeringsprogramma’s kunnen op verwijzing van een (huis-)arts worden gevolgd.

Hoe ziet een programma eruit?

Naast verantwoord bewegen in een kleine groep (4-5 personen) staan persoonlijke aandacht en het leren omgaan met de klacht centraal in het programma. Gedurende 12 weken zal de fysiotherapeut in 1 tot 2 uur in de week actieve oefentherapie verzorgen. Het is een persoonlijk oefenprogramma afgestemd op de individuele mogelijkheden.
De trainingen worden voorafgegaan door een intakegesprek en een onderzoek door de fysiotherapeut waarbij je persoonlijke doelen worden geformuleerd. Ook moet er een aantal vragenlijsten worden ingevuld. Na 6 weken vindt er een tussen- evaluatie plaats en na 12 weken de eindevaluatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om een op eigen kosten vaker te komen trainen onder begeleiding van dezelfde fysiotherapeut.
Een fysiotherapeut zal gedurende het programma ook theorie delen omtrent de aandoening ter sprake brengen.. Aandachtspunten hierin zijn o.a. ziekte-inzicht en zelfmanagement.

Locatie en dag:
Stationsstraat 32 te Velp
Dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur
Dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur
Vrijdag van 15.15 tot 16.15 uur
Vrijdag van 16.15 tot 17.15 uur

Vergoeding en kosten

Als u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie komt u meestal in aanmerking voor vergoeding van het beweegprogramma. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen, informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van een arts nodig om voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen. De wettelijke eigen bijdrage aan de Beweegprogramma’s bedraagt € 25,-.Enkele verzekeraars berekenen eigen bijdrage’s.

Fysio-Fit

Indien u niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking komt en u wilt gezond en fit blijven mede door te bewegen binnen ons fysiotherapeutisch centrum dan kunt u overwegen voor eigen kosten deel te nemen aan onze training Fysio-Fit onder leiding van één van onze fysiotherapeuten.