Fysiotherapie

De fysiotherapeut wordt dé specialist in bewegen genoemd. Of het de spieren, pezen, botten of gewrichten betreft, zeer uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat kunnen door onze fysiotherapeuten worden behandeld. De behandelingen starten met een intake, waarbij tevens lichamelijk onderzoek uitgevoerd wordt. Op basis van deze intake wordt in overleg met u als patiënt een behandelplan opgesteld, dit vormt de basis van uw herstel.

Naast het behandelen van acute klachten werkt de fysiotherapeut eveneens op preventieve basis. Deze preventieve behandelingen dienen met name om het optreden van fysieke klachten te voorkomen. Voorbeelden waarbij de fysiotherapeut preventief werkt zijn chronische aandoeningen als diabetes, COPD of reumatische aandoeningen.

Het professionele advies met betrekking tot het bewegingsapparaat en de fysiotherapeutische behandeling zijn sinds 2006 direct toegankelijk. Een verwijzing van een huisarts of specialist is om die reden dus niet een voorwaarde.

De kwaliteit van onze fysiotherapeutische zorg is gewaarborgd door een tweetal keurmerken. Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapeutisch Centrum Poos zijn namelijk aangesloten bij Het BIG-register en bij het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).