Therapeutisch elastische kousen

Veel mensen lijden aan beenklachten ten gevolge van spataderen, trombose, een zwangerschap of hart- en vaat problemen.

Dit leidt in veel gevallen tot het ontwikkelen van, wat men noemt “veneus-oedeem”: opgezette, dikke en vermoeide benen. Dit is in feit het gevolg van een abnormale ophoping van vocht in de benen. U kunt ook opgezette benen en armen hebben na een operatie, bestraling, infectie of ongeval.

Indien uw arts vaststelt dat Therapeutische Elastische kousen aangemeten moeten worden dan kunnen wij als gespecialiseerde fysiotherapeuten u verder helpen. Wij kunnen kousen aanmeten en verstrekken. Deze compressie kousen oefenen een exacte druk uit op been of arm. Wij zorgen ervoor dat u therapeutisch elastische kousen krijgt met een gecontroleerde en gedoseerde druk voor een optimale therapie.

Marjan Steenks en Doreth de Boom zijn onze specialist op het terrein van advisering en het aanmeten van de therapeutisch elastische kousen. Zij hebben hiertoe een opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij FYSIOTEK (www.fysiotek.nl) de leverancier van confectie hulpmiddelen voor fysiotherapeutische hulpverlening.